Zorgtoeslag wijzigen Zorgtoeslag wijzigen? Wil je meer informatie over het wijzigen van je zorgtoeslag? Dan ben je hier op de juiste pagina. Hier lees je namelijk alles wat met zorgtoeslag wijzigen te maken heeft. Het aanpassen van je zorgtoeslag is zo gebeurd en is niet moeilijk. Ik ga je hier nu meer over vertellen.

Waarom zorgtoeslag wijzigen?

Ik kan begrijpen dat je je zelf afvraagt waarom je eigenlijk je zorgtoeslag moet gaan wijzigen.

Als er iets veranderd in jouw situatie dan is het belangrijk dat je dit door geeft aan de belastingdienst. Door dit te “wijzigen”Weet de belastingdienst van de wijzing af en kunnen ze hier door een andere berekening maken rondom je zorgtoeslag.

Geef je een verandering aan jouw situatie niet door? Dan kan het zijn dat je niet het juiste bedrag aan zorgtoeslag ontvangt. Dit kan vervelende gevolgen hebben, denk hier bij aan zorgtoeslag terugbetalen.

Het kan ook zijn dat je hier door te weinig zorgtoeslag ontvangt. Dan is het voor jij van belang dat je zorgtoeslag terug vraagt van de belastingdienst.

Wanneer zorgtoeslag wijzigen?

Ik geëmigreerd moet ik dit ook doorgeven bij de belastingdienst?

Als je bent verhuist naar het buitenland hoef je jouw zorgtoeslag niet te wijzigen. Dit om dat je geen recht op zorgtoeslag meer hebt wanneer je eenmaal in een ander land gaat wonen. Wat je wel moet doen is je zorgtoeslag stopzetten.

Ik ga verhuizen binnen Nederland, moet ik dit doorgeven?

Nee, je hoeft je adreswijziging niet door te geven bij de belastingdienst. Als je je hebt ingeschreven bij je nieuwe gemeente word de post van de belastingdienst automatisch naar uw nieuwe adres verstuurd.

Ik krijg of word toeslag partner, moet ik dit doorgeven?

Als je hier voor alleen zorgtoeslag ontving, dan is het handig om uw zorgtoeslag te wijzigen bij de belastingdienst.

Ik heb mijn zorgtoeslag gewijzigd maar ontvang nog steeds het zelfde bedrag.

Dat kan, Heb verwerken van uw wijziging kan maximaal 13 weken duren. Na deze 13 weken zou dit niet meer het geval mogen zijn.

Hoe wijzig ik mijn zorgtoeslag?

Nu je weet of je inderdaad je zorgtoeslag moet wijzigen, is het natuurlijk handig als je direct ook even weet hoe je dat moet doen.

Hier voor moet je naar mijn toeslagen gaan, vervolgens log je in en geef je jouw wijziging door. Let er op dat je een wijzing binnen 4 weken door geeft aan de belastingdienst.

Wil je het werk laten uitbesteden aan belastingexperts? En zorgtoeslag met terugwerkende kracht aanvragen? Ga dan naar zortoeslag.nl

Klik hier om binnen 10 minuten 936 euro zorgtoeslag terug te vragen van de belastingdienst >>

Vragen over het wijzigen van uw zorgtoeslag?

Heeft u nog vragen of komt u ergens niet uit? Laat het me gerust weten in de reacties hieronder! Ik beantwoord alle vragen binnen 24 uur.

Ook u iets wilt toevoegen of opmerken aan dit artikel zie je dat graag terug in de reacties.