Zorgtoeslag terugvragenBen je afgelopen jaar vergeten zorgtoeslag aan te vragen, maar had je hier wel recht op? Dan kun je met terugwerkende kracht zorgtoeslag terugvragen. Dit kan tot en met 1 september 2016.

Ben je het ook vergeten aan te vragen voor het huidige jaar? Dan kan je dit nog terugvragen tot en met 1 september 2017.

Hoe vraag ik zorgtoeslag terug

Om je zorgtoeslag terug te vragen ga je naar de website mijntoeslagen.nl hier log je in met je persoonlijke Digid. Heb je nog geen Digid? Dan kun je die aanvragen op Digid.nl Vervolgens ga je naar het jaar waar van je zorgtoeslag wilt terugvragen. Tot slot vul jij jou gegevens in en ontvang je per email een bevestiging.

De belastingdienst gaat met uw aanvraag aan de slag en stuur vervolgens een beschikking. Hier in vind je of jou terugvraag terecht is. Heb je recht op terugwerkende zorgtoeslag? Dan staat er in deze brief ook direct hoeveel u terug krijgt.

Vraagt u het liever telefonisch aan? Bel dan gratis 0800-0543

Tot wanneer kan ik zorgtoeslag terugvragen

In principe kun je zorgtoeslag terugvragen van het afgelopen jaar tot en met 1 september van het huidige jaar. Er zijn uitzonderingen, de belastingdienst kan ook uitstel geven. Hier word je zelf van op de hoogte gesteld.

Zorgtoeslag aanvragen

Ben je 18 jaar geworden maar heb je nog geen zorgtoeslag aangevraagd? Doe dit dan als nog, vanaf de maand dat je 18 jaar bent geworden heb je recht op zorgtoeslag. Vraag direct je zorgtoeslag aan door op de onderstaande button te klikken.

Zorgtoeslag terugvragen