zorgtoeslag terugbetalenZorgtoeslag terugbetalen kan helaas voorkomen. En dat is absoluut geen leuk berichtje om te horen.

Maar hoe weet je nou dat je dit terug moet betalen en nog belangrijker hoe voorkom je dat je  zorgtoeslag moet terug betalen. In dit artikel lees je wat je hier tegen kunt doen.

Waarom moet ik zorgtoeslag  terugbetalen?

Als je zorgtoeslag terug moet betalen dan heb je in het verleden teveel zorgtoeslag gekregen dan waar je recht op zou hebben gehad. Dit kan bijvoorbeeld komen door een loonsverhoging of een erfenis. Let er daarom goed op dat u dit tijdig door geeft aan de belasting dienst.

Hoe weet ik of ik zorgtoeslag terug moet betalen?

Als je zorgtoeslag terug moet betalen heb je daar een brief over ontvangen van de belastingdienst. In die brief staat hoeveel je terug moet betalen en voor welke datum dit gedaan moet worden.

zorgtoeslag berekenen

Hoe kan ik zorgtoeslag terug betalen?

In de brief van de belastingdienst staat een acceptgiro waar naar je het bedrag in 1 keer over moet maken. Doe dit voor de uiterste betaal datum.

Betalingsregeling.

Het kan zijn dat je dit bedrag niet in een keer kunt terug betalen. Dan kan je op de site van de belastingdienst, een betalingsregeling aanvragen.

Voorkom dat je zorgtoeslag terug moet betalen.

Niemand zit te wachten op de brief van de belasting dienst met het bericht om het overschot terug te moeten betalen. Daarom is het belangrijk dat je dit voorkomt.

Zorgtoeslag terug betalen kun je heel makkelijk voorkomen door simpel je zorgtoeslag te berekenen. Zorgtoeslag berekenen is in 5 minuten gedaan en scheelt een hoop ellende voor in de toekomst. Na het berekenen weet je ook direct of je recht hebt op zorgtoeslag.

Hoe je dit kan doen? Klik op de rode button en je kan het direct berekenen. Geen Digid nodig.

zorgtoeslag berekenen