zorgtoeslag stopzettenZorgtoeslag stopzetten? In dit artikel ga ik vertellen waarom het belangrijk is om je zorgtoeslag stop te zetten, en hoe je dit stop zet.

Het mocht nog wel eens vergeten worden om zorgtoeslag stop te zetten. Dit kan voor financiële problemen zorgen.

Zorgtoeslag stopzetten.

Als je geen recht op zorgtoeslag hebt, maar dit nog wel maandelijks ontvangt is het verstandig om dit zo snel mogelijk stop te zetten. Anders moet je aan het einde van het jaar alle zorgtoeslag terugbetalen van dat jaar.

Je kan je zorgtoeslag stopzetten op de site van de belastingdienst. Hier kan je inloggen met je Digid account en de toeslag stopzetten.

Waarom zorgtoeslag stopzetten.

Verandert er wat in uw situatie? En komt u hier door niet meer in aanmerking op zorgtoeslag? Dan moet je dit binnen 4 weken stopzetten. Als je dit niet doet krijgt u vanzelf een brief van de belastingdienst waar in staat hoeveel zorgtoeslag je terug moet betalen. Deze bedragen kunnen hoog oplopen.

Als je niet zeker weet of je jouw zorgtoeslag stop moet zetten kan je snel en gemakkelijk jouw zorgtoeslag berekenen op zorgtoeslag.nl hier voor heeft u geen Digid nodig.

Als je vragen hebt over zorgtoeslag stopzetten laat het dan weten in een reactie hier onder en ik probeer ze zo snel mogelijk te beantwoorden.