Zorgtoeslag niet ontvangenHeb jij je zorgtoeslag niet ontvangen deze maand? Geen paniek! Er zijn een aantal dingen die je even moet checken, voor dat je er echt van uit kan gaan dat je je zorgtoeslag niet ontvangen hebt.

In dit artikel ga ik dit uitgebreid behandelen. Waarschijnlijk heb je iets over het hoofd gezien.

Ik heb mijn zorgtoeslag niet ontvangen, wat nu?

Vaak krijg ik de vraag “Ik heb me zorgtoeslag niet ontvangen”

wat dan het vaakst het probleem is, is simpel weg de datum. Normaal gesproken komt zorgtoeslag op de 20e van de maand. Maar dit is niet altijd zo.

Bijvoorbeeld wanneer de 20e op een feestdag valt of in het weekend. Voor een duidelijk overzichtje van de uitbetaal data’s kun je op de pagina wanneer komt zorgtoeslag kijken.
Oke, dus je hebt je niet vergist in de datum? Dan kan het zijn dat je geen recht hebt op zorgtoeslag en daarom je zorgtoeslag niet hebt ontvangen.  Lees deze pagina goed door om te kijken of je wel recht hebt op zorgtoeslag. Het kan zijn dat je vorige maand nog wel zorgtoeslag hebt gekregen maar dat het deze maand veranderd is. Door bijvoorbeeld een carrière switch of een loon’s verhoging.

Ben je er nog niet uitgekomen? Ga naar Mijn toeslagen

Ben je er nog niet uit waarom zorgtoeslag niet ontvangen is? Dan kan je het beste naar Mijntoeslagen van de belastingdienst gaan.

Op de site kan je onder andere zien of:

  • Je recht hebt op zorgtoeslag
  • Je zorgtoeslag niet is stopgezet
  • Je zorgtoeslag de andere maanden wel is gestort
  • Je bankrekeningnummer nog wel correct is

 

Zorgtoeslag vergeten aan te vragen.

Het kan zijn dat je bent vergeten zorgtoeslag aan te vragen en dat je daarom je zorgtoeslag niet ontvangen hebt. Geen stres je kan zorgtoeslag natuurlijk gewoon nog aanvragen via de site van de belastingdienst met je Digid code kun je inloggen en via daar je zorgtoeslag aanvragen.

Kom je hier niet uit of ben je niet handig met computers? Dan raad ik je aan dit te doen via zorgtoeslag.nl Zei nemen je het werk uit handen. en zorgen er voor dat jij je maximale zorgtoeslag gaat ontvangen. Heb je afgelopen maanden/jaren ook recht gehad op zorgtoeslag? Dan zorgt zorgtoeslag.nl er voor dat je ook dit bedrag uitgekeerd krijgt.

Zorgtoeslag niet ontvangen maar wel bovenstaande punten gecheckt?

Heb je bovenstaande punten gecheckt op jouw situatie? Dan kan het zijn dat er een fout is gemaakt bij de belastingdienst. Je kan dat het beste contact met de belastingdienst opnemen voor meer informatie.

Om de belastingdienst te kunnen bereiken kan je ze bellen op het nummer 0800 – 0543 (Gratis nummer)

Heb je vragen, opmerkingen of iets toe te voegen aan dit artikel? Dan zie ik dat graag terug in een reactie hier onder.