Zorgtoeslag aanvragen 2016Heb je al recht op zorgtoeslag? Maar heb je nog geen zorgtoeslag aangevraagd in 2016? Dan kan het zijn dat je nog geld tegoed krijgt van de belastingdienst. Je hebt hier recht op en daarom is het belangrijk dat je dit ook terug vraagt.

In dit artikel ga ik uitleggen hoe je dit terug kunt vragen. En geef ik nog een aantal tips i.b.t zorgtoeslag aanvragen

Zorgtoeslag aanvragen 2016

Ben je 18 jaar geworden in 2016 maar heb je nog geen zorgtoeslag aangevraagd? Dan kan het maar zo zijn dat je nog van een aantal maanden geld terug kunt krijgen. Dit kan oplopen tot zo’n €80,- per maand.

Zoals het misschien bij jullie al bekend is, is het soms lastig om gebruik te maken van de belastingdiensten. Daarom is Zorgtoeslag.nl tot stand gekomen. Op Zorgtoeslag.nl kun je snel en veilig je zorgtoeslag regelen. Zonder Digid zonder problemen. Zorgtoeslag.nl bestaat uit een team met belasting experts.

Je betaald eenmalig €29,50 U bent er dan van verzekerd dat de handeling snel en correct word afgehandeld en dat u de maximale toeslag gaat ontvangen.

Waarom zorgtoeslag aanvragen

In Nederland ben je verplicht zorgverzekering te hebben. Daarom is zorgtoeslag in het leven geroepen. Dit is voor de mensen van 18 jaar of ouder die (nog) niet genoeg verdienen om elke maand hun zorgverzekering te betalen. Zorgtoeslag word één keer per maand uit betaald, Wanneer zorgtoeslag komt lees je hier.

Zorgtoeslag terugvragen

DigiD nodig voor aanvragen zorgtoeslag 2016

De zorgtoeslag is een financieel hulpmiddel voor mensen die te weinig verdienen om de zorgverzekering te betalen. De maximale hoogte van de toeslag is 83 euro en is afhankelijk van het toets inkomen. Dit toets inkomen verandert per jaar en wordt gebruikt voor het berekenen van de hoogte van de toeslag. Ondanks dat we een basisverzekering hebben en eventueel een aanvullende dekking wil de overheid alleen meehelpen om de basisverzekering te voldoen. Als je een aanvullende verzekering hebt dan moet je die helemaal zelf betalen. Zorgtoeslag aanvragen is heel eenvoudig en kan je online doen. Voor het aanvragen zorgtoeslag 2016 heb je een DigiD nodig.

Zorgtoeslag aanvragen 2016 om rekening zorgverzekering te betalen

De zorgverzekering is tien jaar geleden ontstaan en volgde het ziekenfonds op dat daarvoor voor lange tijd de kosten voor onder andere de tandarts, dokter en het ziekenhuis verzekerde. Sinds de komst van de zorgverzekering is het zorgbeleid in Nederland er voor veel mensen niet makkelijker op geworden. Het is daarnaast een kostenpost die voor een groeiende groep mensen bijna niet te overzien is. Om die reden kan je zorgtoeslag aanvragen, zodat je elke maand de zorgverzekering kan betalen. Je zult naar alle waarschijnlijkheid wel een paar euro zelf moeten bijleggen want een zorgverzekering ligt op gemiddeld 95 euro per maand.

Toets inkomen berekenen voor toeslag 2016

Bij het zorgtoeslag aanvragen zal de belastingdienst een aantal zaken van jou willen weten. Tijdens het aanvragen kom je zo onder andere een rekentool tegen waarmee je kan uitrekenen wat jouw toets inkomen is voor dit jaar. De belastingdienst geeft daarbij wat hulp in de vorm van het laten zien van de inkomens die bij hen bekend zijn van de jaren daarvoor. Na deze berekening heb je een toets inkomen die kan worden ingevuld voor het zorgtoeslag aanvragen. Het betreft een aanvraag dus je hebt op dat moment nog geen zekerheid dat je ook daadwerkelijk een toeslag krijgt, die moet namelijk eerst nog worden beoordeeld.

Voorwaarden met betrekking tot hoogte inkomen

Er hoeft maar een kleine verandering in onze privé situatie plaats te vinden of het kan al invloed hebben op de huishoudelijke financiën. Een ontslag kan bijvoorbeeld al een enorme impact hebben. Vaak kan je nadat je baan bent kwijtgeraakt nog een WW uitkering aanvragen maar dat inkomen is vaak onvoldoende om alle vaste lasten te betalen. Je kan dan zorgtoeslag aanvragen 2016. De voorwaarden die gelden voor het in aanmerking komen van een zorgtoeslag variëren per jaar maar voor 2016 mag je niet meer verdienen dan 27.012 euro. Dat bedrag geldt voor alleenstaanden. Voor koppels ligt deze eis op 33.764 euro.

Zorgtoeslag aanvragen 2016 met terugwerkende kracht

Zorgtoeslag kan je aanvragen met terugwerkende kracht. Dat is vooral handig als je bent vergeten een zorgtoeslag aan te vragen terwijl achteraf is gebleken dat je wel recht hebt op toeslag. Je kan dan met je DigiD zorgtoeslag aanvragen 2016. Bij het doen van deze aanvraag wordt je verzocht een datum te selecteren wanneer de toeslag zou moeten ingaan. Je kan terug gaan tot het begin van het jaar maar de uiteindelijke datum hangt af van de data waarop bijvoorbeeld inkomen is weggevallen waardoor jouw recht op zorgtoeslag is ontstaan.

 

Zorgtoeslag berekenen.

Zorgtoeslag berekenen is erg verstandig. Als je van te voren je zorgtoeslag laat berekenen weet je zeker dat je elke maand het juiste bedrag op je rekening gestort krijgt. Klik op de rode button om snel je zorgtoeslag te berekenen.

zorgtoeslag berekenen