zorgtoeslag aanpassenHet kan voorkomen dat je tijdens het aanvragen van je zorgtoeslag een foutje hebt gemaakt. Om misverstanden te voorkomen kan je jouw zorgtoeslag aanpassen.

Het kan ook zijn dat je je zorgtoeslag wilt wijzigen omdat er wat is verandert in je leven. Hoe je je zorgtoeslag aanpast leg ik je in dit artikel uit. Hoe je op de juiste manier je zorgtoeslag kan wijzigen lees je in dit artikel.

 

Zorgtoeslag aanpassen

Je zorgtoeslag kun je makkelijk aanpassen op de site van de belastingdienst. Hier voor heb je wel een Digid nodig. Heb je nog geen digid? Dan kan je die aan vragen op Digid.nl Ben je niet zo handig op het internet? Dan kan je je zorgtoeslag ook wijzigen door middel van een papieren formulier. Dit formulier kun je aanvragen door te bellen naar (0800-0543)

Wat kan je aanpassen

  • Zorgtoeslag inkomen aanpassen
  • Zorgtoeslag en militairen
  • Zorgtoeslag bij huwelijk of samenwonen aanpassen
  • Zorgtoeslag aanpassen van een scheiding
  • Rekeningnummer aanpassen

Zorgtoeslag inkomen aanpassen

Elk jaar verdien je een beetje meer. Het is belangrijk om dit door te geven bij de belastingdienst. Als je dit nog niet hebt gedaan raad ik je aan dit wel zo snel mogelijk te doen. Want anders is de kans groot dat je straks een deel van je zorgtoeslag terug moet betalen.

Mijn zorgtoeslag berekenen

Zorgtoeslag en militairen

Militairen hebben geen recht op zorgtoeslag om dat zei niet verplicht zijn om een zorgverzekering af te sluiten. Ga jij het leger in? Dan moet je dit ook aanpassen in je zorgtoeslag.

Zorgtoeslag bij huwelijk of samenwonen aanpassen

Ben jij van plan Samen te gaan wonen? Dan kan het zijn dat je geen recht meer hebt op zorgtoeslag. Omdat jullie bijvoorbeeld meer verdienen dan de maximale grens. Ga je trouwen? Dan hoef je dit niet door te geven. Dit word automatisch gedaan door de belastingdienst.

Zorgtoeslag aanpassen bij scheiding

Ook bij scheiding gaat het doorgeven automatisch. En hoef je verder dus niks voor te doen. Ga je uit elkaar dan is het wel super belangrijk om dit door te geven bij de belastingdienst. Het kan namelijk zijn dat je nu wel recht hebt op zorgtoeslag.

Zorgtoeslag rekeningnummer aanpassen

Wil je je rekeningnummer aanpassen kan je dit makkelijk doen bij de fiscus of op toeslagen.nl

Waarom zorgtoeslag aanpassen

Waarom is het nou zo belangrijk om je zorgtoeslag aan te passen? Als er wat veranderd in jou leven en dan bedoel ik specifiek in de eerder genoemde punten. En je geeft dit niet door dan bestaat er een grote kans dat je een brief krijgt van de belastingdienst waarin staat dat je een deel van je zorgtoeslag terug moet betalen. Dit kan vrij hoog oplopen.

Weet je niet zeker of je op dit moment teveel zorgtoeslag krijgt? Dan kan je dit makkelijk en snel berekenen door op de rode button te klikken.

Mijn zorgtoeslag aanvragen

Geen recht meer op zorgtoeslag

Heb je geen recht meer op zorgtoeslag maar ontvang je dit nog wel elke maand? Dan is het slim om dit zo snel mogelijk stop te zetten. want anders is de kans groot dat je straks een brief van de belastingdienst op de deur hebt liggen met een x bedrag dat je terug moet gaan betalen.

Weet je nou niet zeker of je nog recht hebt op zorgtoeslag dan kan je dit snel en gemakkelijk berekenen door op de onderste button te drukken. Heb je er geen recht meer op kun je na het berekenen ook direct je zorgtoeslag stopzetten

zorgtoeslag berekenen