zorgtoeslag 2017Zorgtoeslag 2017: Wellicht vraag je je af wat er allemaal gaat veranderen in de zorgtoeslag 2017. Heb je recht op zorgtoeslag 2017, Hoe berekenen je zorgtoeslag 2017, wat is de maximale zorgtoeslag in 2017, en het belangrijkste misschien wel hoe vraag ik zorgtoeslag 2017 aan. Dit zijn allemaal vragen die je je zelf kan stellen. In dit artikel ga ik deze vragen beantwoorden en hier meer over vertellen.

Heb ik recht op zorgtoeslag 2017

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag in 2017 moet u aan een aantal eisen voldoen namelijk:

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je hebt een Nederlandse nationaliteit, Heb je een verblijfsvergunning kan je ook in aanmerking komen voor zorgtoeslag
  • Je inkomen is op jaarbasis minder dan €28.482 Heb je een toeslagpartner dan dient het gezamenlijke inkomen lager te zijn al €37.145
  • Je hebt een zorgverzekering (Dit is verplicht in Nederland)

Zorgtoeslag van 2017 berekenen

Als je in 2016 al zorgtoeslag hebt gekregen dan zal je in 2017 ongeveer het zelfde aan toeslag ontvangen op je bankrekening. Echter kan het zijn dat er iets in uw situatie is veranderd denk aan: Loonsverhoging, samenwonen, promotie, eigenlijk alles wat met uw inkomen te maken heeft. Daarom is het verstandig dat je wel elk jaar je zorgtoeslag op nieuw gaat berekenen. Dit kan via de site van de belastingdienst. Wil je echt het maximale uit je zorgtoeslag halen en er zeker van zijn dat je altijd genoeg hebt gekregen? Dan kan je het ook aan experts over laten op zorgtoeslag.nl Klik op de blauwe button om direct je zorgtoeslag 2017 te berekenen.

mijnzorgtoeslag

Uitbetaal data zorgtoeslag in 2017

Net zo als in 2017 zal de zorgtoeslag rond de 20e van de maand op uw rekening worden gestort. Heb je geen zorgtoeslag ontvangen op de 20e? Dan raadt ik je aan om even naar het artikel Zorgtoeslag data  te gaan

Maximale zorgtoeslag in 2017 (omhoog)

Zoals sommige misschien al weten gaat de zorgtoeslag omhoog in 2017. Hoeveel meer het gaat worden is nog niet bekend. En voor welke inkomens zorgtoeslag omhoog gaat is ook nog onduidelijk.

De premies van de zorgverzekering gaan daarin tegen ook omhoog, dus veel profijt zullen we er niet van hebben. Zie onderstaande video:

Het kan verstandig zijn om over te stappen van zorgverzekering. Zo kan je maandelijks nog wat extra geld besparen. Rechts van dit artikel vind je een handige vergelijkingstool (voor mobiel gebruikers is deze onderaan de pagina)

Hoe vraag ik zorgtoeslag 2017 aan?

Zorgtoeslag kan op de site van de belastingdienst aan worden gevraagd. Hier heb je een Digid account voor nodig en vraagt enige kennis van de computer.

Heb je geen Digid code, maar wil je wel direct je maximale zorgtoeslag aanvragen? ga dan naar zorgtoeslag.nl zei zullen je direct verder helpen en zorgen dat jij je maximale zorgtoeslag ontvangt. Ook gaan ze kijken of je nog geld te goed hebt van voorgaande jaren. Dit kan je zo maar 936,- euro opleveren!

Vragen over de zorgtoeslag van 2017

Heb je een vraag over de zorgtoeslag van 2017? Dan kan je die hier onder stellen in het reactie formulier, Ik beantwoord de vragen binnen 24 uur.

Heb je iets toe te voegen of op te merken aan dit artikel? Dan zie ik dat ook graag terug in de reactie’s