zorgtoeslag 2016 aanvragen Wil jij vandaag nog je zorgtoeslag 2016 aanvragen? Ik denk van wel anders was je waarschijnlijk ook niet op deze pagina terecht gekomen.

In dit artikel ga ik precies vertellen hoe jij je zorgtoeslag 2016 super simpel kunt aanvragen. En hoe je dit kan laten uitbesteden om zo een maximale toeslag te ontvangen. Misschien heb je nog recht op zorgtoeslag van vorig jaar. 

Bij laag inkomen zorgtoeslag 2016 aanvragen

Voor een groeiende groep mensen is de rekening voor de zorgverzekering een last die niet alleen vervelend is maar bijna ondoenlijk is geworden. Dat kan voorkomen als er bijvoorbeeld een inkomen is weggevallen of gedaald. Zodra je onder een bepaalde inkomensgrens bent gekomen dan kan je de toeslag voor 2016 regelen. Voor alleenstaanden is deze grens 27.012 euro per jaar en huishoudens waar twee inkomens zijn is dit 33.764 euro. De werkelijke uitkering die de belastingdienst maandelijks zal doen naar jouw rekening is afhankelijk van aanvullende factoren. De maximale hoogte van de toeslag is 83 euro. Als je helemaal geen inkomen hebt of een bijstandsuitkering dan is de kans zeer groot dat je dit maximale bedrag zal gaan ontvangen.

Met terugwerkende kracht aanvragen

Zorgtoeslag 2016 aanvragen  kan het hele jaar. Ook als je het eerder vergeten bent aan te vragen. De belasting weet dat veel mensen geen of te laat hun zorgtoeslag 2016 aanvragen. Om deze reden kan je ook vandaag nog de toeslag aanvragen voor de periode die hiervoor ligt en waar jouw inkomen ook al onder de maximale inkomensgrens lag. Als jij bijvoorbeeld eerder in 2016 al je baan bent kwijt geraakt en daardoor recht kreeg op de toeslag dan kan je nu zorgtoeslag 2016 aanvragen voor die gemiste maanden. De belastingdienst zal je mogelijk wat aanvullende vragen stellen om de exacte hoogte te kunnen bepalen. Je mag er dan op rekenen dat de toeslag binnen enkele weken naar jou rekening zal worden gestort. Je kan er ook voor kiezen om je zorgtoeslag aanvragen te laten uit besteden aan zorgtoeslag.nl Zij zorgen er dan voor dat jij je maximale zorgtoeslag ontvangt. Klik hier voor op de rode button.

mijnzorgtoeslag

Houd je DigiD gereed bij zorgtoeslag 2016 aanvragen

Voor het aanvragen van zorgtoeslag voor 2016 heb je een DigiD nodig. Dit is een digitale identificatie die wordt gebruikt door overheidsinstanties. Met het DigiD kan de belastingdienst meteen zien wat de financiën van jou zijn geweest in de afgelopen jaren. De belasting zal tijdens het zorgtoeslag 2016 aanvragen of je gebruik wilt maken van de inkomens die bij hen bekend zijn. Als er niets in jouw financiële plaatje is veranderd dan kan je hier gebruik van maken en de aanvraag voltooien. Maar als er significante veranderingen in jouw inkomen hebben plaats gevonden dan is het beter om eerst een berekening te maken voor date je de aanvraag voltooid. Je kan na het verzenden van de aanvraag de bevestiging uitprinten of als pdf document opslaan in je bestanden.

Iedere jaar opnieuw toeslag aanvragen

Het aanvragen van zorgtoeslag is een actie die elk jaar opnieuw gedaan moet worden. Zorgtoeslag 2016 aanvragen is dan ook alleen voor het jaar 2016. De belastingdienst vereist dat iedereen die zorgtoeslag ontvangt jaarlijks opnieuw de aanvraag doet. Hiermee wil de belastingdienst voorkomen dat de zorgtoeslag niet onnodig blijft doorlopen. Daarnaast is het zo dat ieder jaar de zorgverzekering duurder wordt en dat daarom ook de maximale hoogte van de toeslag moet worden bijgesteld. De overheid kijkt ook ieder jaar naar de inkomens eisen en zal de voorwaarden updaten. Het zou dus kunnen voorkomen dat de toeslag van volgend jaar hoger is dan die van dit jaar. En als je in 2016 vergeten bent de bijdrage aan te vragen, maar je weet zeker dat je er recht op hebt, dan kan je er voor kiezen om nu alsnog zorgtoeslag 2016 aanvragen.

zorgtoeslag