De zorgverzekering overstapmaanden zijn weer begonnen! Dit houd in dat je kan overstappen van zorgverzekeraar. De vraag is nu natuurlijk: tot wanneer kan je overstappen van zorgverzekering? In dit artikel ga ik je vertellen tot wanneer je kan overstappen van zorgverzekering. Ook ga ik jullie uitleggen hoe je gemakkelijk de zorgverzekering kan afsluiten die bij jou past!

Wisselen van zorgverzekering, tot wanneer kan dat eigenlijk?

Wil je wisselen van zorgverzekering? Dan kan dat van 19 november (2016) t/m 31 januari (2017). Stap je na 1 januari over van zorgverzekering dan moet je zelf je oude zorgverzekering stopzetten. Stap ja voor 31 januari over dan gaat dit automatisch.

Ben je net 18 geworden? Dan kan je wel overstappen buiten de aangegeven datum. Ook kan je overstappen als je polisvoorwaarden wijzigen.
Waarom zou ik overstappen van zorgverzekering?

Overstappen kan je veel opleveren. Zo kan je een betere dekking krijgen, of een lagere premie.

Je behoefte aan zorg kan elk jaar veranderen. Daarom is het ook niet mis om elk jaar even de tijd te nemen om uit te zoeken of het verstandig is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Verwacht je komend jaar veel medische hulp nodig te hebben? Kijk dan een naar een de aanvullende verzekering.

Zorgverzekering premie’s fors omhoog

In de video die hieronder weer geven staat ziet u dat de premies komend jaar omhoog zullen gaan. Hier door gaat ook de zorgtoeslag omhoog in 2017.

Vergelijk de zorgverzekeraars voor dat u gaat overstappen.

Ben je van plan om over te stappen van zorgverzekeraar? Dan is het verstandig om eerst de zorgverzekeringen te vergelijken met elkaar, en af te stemmen op uw behoeftes.

Hoe je dit doet?

Heel makkelijk! Mijn zorgtoeslag .net heeft een super handige “tool” waarmee je jouw zorgverzekering kan vergelijken. Deze tool vind je op de pagina: Zorgverzekering vergelijken.

Heb je vragen over dit artikel?

Heb je een vraag? Dan kan je die achterlaten in de reactie’s ik probeer zo zo snel mogelijk te beantwoorden. Voor andere vragen kan je contact opnemen via het contact formulier

Ook als je iets toe te voegen of op te merken hebt aan dit artikel zie ik dat graag terug in de reactie’s