recht op zorgtoeslagJe wil je zorgtoeslag aanvragen, maar je weet niet of je hier recht op hebt? Of je recht op zorgtoeslag hebt, lees dan dit artikel. In Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten En daarom kan het best zijn dat je recht op zorgtoeslag hebt.

Als student heb je vaak al recht op zorgtoeslag omdat je niet veel verdient en misschien wel moet bij lenen. Zorgtoeslag is ook bedoelt voor de lagere inkomens

Wanneer heb ik recht op zorgtoeslag?

Je bent bijna 18 jaar of ouder. Dan is het belangrijk om te weten of je recht op zorgtoeslag hebt. Want je moet nu je eigen zorgverzekering gaan betalen. Als jij in aanmerking komt voor zorgtoeslag dan kan dat je dat zoon 85 euro per maand opleveren.

Om recht te hebben op zorgtoeslag moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je verdiensten liggen niet boven de maximum grens
  • Je vermogen ligt niet boven de grens
  • Je bent woonachtig in Nederland
  • Je bent van Nederlandse nationaliteit of hebt een geldig verblijfsvergunning

In 2017 veranderd er het een en ander in de zorgtoeslag. Zo gaat de toeslag bijvoorbeeld omhoog. Voor meer informatie kun je het artikel Zorgtoeslag 2017 lezen.

mijnzorgtoeslag

Verdiensten

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag mag je niet meer dan €26.316 per jaar verdienen. En op je spaarrekening een maximum van €103.423 Deze bedragen zijn gebaseerd op een alleen staande.

Woon je samen dan liggen deze bedragen net een stukje hoger. Dan geld een maximum gezamenlijk jaar salaris van €32.655 en een spaarrekening van €124.753

Aanvragen

Als je straks je zorgtoeslag gaat aanvragen is het belangrijk om alles correct in te vullen. Het kan namelijk zijn dat je de verkeerde gegevens door stuurt en dat je vervolgens een deel moet terugbetalen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om dit te voorkomen is het handig om je zorgtoeslag te berekenen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je ook nooit voor verassingen te staan.

Zorgtoeslag berekenen is zo gedaan en nog geen 5 minuten werk. Ben je al ouder dan 18 jaar en heb je nog nooit zorgtoeslag aan gevraagd dan kan je ook toeslag terug vragen van voorgaande jaren.

zorgtoeslag

Vragen over je recht op zorgtoeslag?

Heb je vragen over dit artikel? Laat het me dan gerust weten in een reactie hieronder. Ik probeer binnen 24 uur je vraag te beantwoorden

Ook als je iets op te merken hebt of toe te voegen over het onderwerp recht op zorgtoeslag, zie ik dat graag terug in de reactie’s