Mijn Zorgtoeslag


Mijn zorgtoeslagOp mijn zorgtoeslag .net  Lees je alles over: De zorgtoeslag, zorgtoeslag aanvragen, Berekenen en nog veel meer! De kans is groot dat je op zoek bent naar informatie over zorgtoeslag. Anders was je waarschijnlijk niet op mijn site terecht gekomen. Als jij alles wilt weten over mijn zorgtoeslag aanvragen, berekenen, en meer, Lees dan nog even verder. Dan leggen we je alles nauwkeurig en duidelijk uit. Zo dat jij straks precies weet wat mogelijk is. Wil je snel navigeren door mijn website? Maak dan gebruik van de KennisBank.

mijnzorgtoeslag

Waarom mijn zorgtoeslag aanvragen?

Als jij bijna 18 bent of zelfs al 18 bent, dan ben je volwassen en zul je ook je eigen zorgverzekering moeten gaan betalen. Om dit te kunnen betalen komt de belastingdienst je tegemoet met de zo geheten zorgtoeslag. met deze tegemoetkoming kan iedereen ze zorgtoeslag betalen wat overigens verplicht is in Nederland.

Bijna iedereen heeft recht op zorgtoeslag. Vraag het daarom ook altijd aan. Het is helemaal niet moeilijk. En levert je al snel zo’n €80,- per maand op.

Meer informatie over zorgtoeslag aanvragen vind je hier

Waarom mijn zorgtoeslag berekenen?

Het is verstandig om je zorgtoeslag van te voren te berekenen zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je per maand kan verwachten van de belastingdienst.

Let wel op dat elk jaar jou zorgtoeslag kan toe of afnemen. Het is dus belangrijk dat je elk jaar dit opnieuw berekent. Het zou namelijk zonde zijn als je minder krijgt dan waar je recht op hebt.

Hoeveel zorgtoeslag krijg ik?

Hoeveel zorgtoeslag je ontvangt hangt helemaal af van je inkomen en je thuis situatie. Zo mag je bijvoorbeeld in 2015 als een alleen staande niet meer dan €26.316 per jaar. En niet meer spaar geld dan €102.423 verdienen wil je recht hebben op een toeslag.

Woon je samen gelde er in 2015 en maximaal aan inkomen van €32.655 per jaar. en gezamenlijk niet meer spaar geld dan. €124,753

mijnzorgtoeslag

Voorwaarden  Zorgtoeslag

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn voor iedereen het zelfde.

Ben je 18 jaar of ouder en woon je in Nederland dan is de kans groot dat je recht hebt op zorgtoeslag. Bijna iedereen in Nederland kan gebruik maken van die toeslag die de overheid uitkeert. Personen die boven €26.316 per jaar verdienen, voldoen direct niet meer aan de voorwaarden en ontvangen dus ook geen zorgtoeslag. Verdien je meer van de maximum van €26.316 en je ontvangt nog wel zorgtoeslag dan is het verstandig om dit stop te zetten. Meer informatie hier over vind je in het artikel: recht op zorgtoeslag

Mijn zorgtoeslag stop zetten kan gemakkelijk via de site van de belastingdienst.

Lees je dit artikel en bedenk je opeens dat je van voorgaande jaren misschien ook nog toeslag terug kunt krijgen? Dan is het verstandig om dit ook echt te doen. Een vergeten jaar zorgtoeslag kan al snel oplopen tot zo’n €963,-

Om te berekenen wat je terug kan krijgen kun je op de blauwe button hier onder klikken.

mijnzorgtoeslag

Ik krijg teveel zorgtoeslag

Het kan voorkomen dat je teveel zorgtoeslag krijgt. Hoeveel zorgtoeslag je krijgt word bepaald door je voorgaande jaar loon. Stel je verdiende in 2015 €23.000 dan heb je in 2015 dus recht gehad op zorgtoeslag. De belastingdienst gaat er van uit dat je in 2016 ook zo’n €23.000 verdient en je krijgt dus de zelfde hoeveelheid zorgtoeslag. Maar nu ben je van baan geswitcht of ben je hoger op gegaan en verdien je boven de grens van €26.316 dan heb je geen recht meer op zorgtoeslag maar dit ontvang je echter wel. Dan is het je aan te raden om je zorgtoeslag zelf stop te zetten, ander zul je aan het einde van het jaar alles terug moeten betalen.

Meer informatie hier over vind je in het artikel Zorgtoeslag terugbetalen

Zorgtoeslag uitbetalingstabel 2016

In het tabel hier onder kun je precies zien op welke datum van de maand jij je zorgtoeslag ontvangt. Hoe laat je zorgtoeslag ontvangt hangt af van de bank waar je bij zit. Bij ING bank heb je zorgtoeslag voor 12.00

Zorgtoeslag maandZorgtoeslag datum
Januari21-12-2015
Februari20-01-2016
Maart20-02-2016
April21-03-2016
Mei20-04-2016
Juni20-05-2016
Julie20-06-2016
Augustus20-07-2016
September22-08-2016
Oktober20-09-2016
November20-10-2016
December21-11-2016

Voor een overzicht van de uitbetalingstabel van 2017 kun je kijken op de pagina zorgtoeslag data 2017

Zorgtoeslag aanpassen

Op het moment dat jij je zorgtoeslag aanvraagt, heb je het een en ander moeten doorgeven aan de belastingdienst. o.a je inkomen, thuis situatie, en vermogen. Natuurlijk kunnen er dingen veranderen in je leven. Je komt bijvoorbeeld de liefde van je leven tegen en je besluit te gaan samenwonen dan dien je dit aan-te-passen. het zelfde geld voor je inkomen en vermogen. Het is verstandig om van te voren je zorgtoeslag te berekenen zo kom je in de toekomst niet voor vervelende verassingen te staan. 

Zorgtoeslag aanvragen.

Zorgtoeslag kan snel en gemakkelijk aangevraagd worden op Zorgtoeslag.nl Hier heeft u geen Digid voor nodig en is binnen 5 minuten zonder problemen geregeld.

Door gebruik te maken van zorgtoeslag.nl is de kans groot dat je nog zorgtoeslag kan aanvragen met terugwerkende kracht! Dit kan op lopen tot meer als 900,- euro! Het is dus altijd de moeite waard.

Je vraagt het aan en Zorgtoeslag.nl regelt de rest voor u. Klik op de blauwe knop om direct je zorgtoeslag aan te vragen.

zorgtoeslag