Krijg ik zorgtoeslag? Dit is een vraag die mij regelmatig gesteld word over de email. Ik kan natuurlijk niet in zien of jij maandelijks zorgtoeslag ontvangt op je rekening. Als het goed is ben jij de enigste die dat kan. Of wellicht een van je ouders.

Wel kan ik met je gaan kijken of je recht op zorgtoeslag hebt. We gaan in dit artikel kijken of jij zorgtoeslag krijgt. Zo niet dan lees je op deze pagina wat je moet doen om wel zorgtoeslag te ontvangen.

Wanneer krijg ik zorgtoeslag?

Je krijgt zorgtoeslag als je aan de volgende eisen voldoet. Let wel als je het nog niet hebt aan gevraagd zul je ook geen zorgtoeslag ontvangen. Hoe je zorgtoeslag aanvragen doet lees je in de link.

Je komt in aanmerking voor zorgtoeslag als je aan de volgende eisen voldoet.

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je woont in Nederland
  • Je hebt een geldig paspoort of een geldig verblijfsvergunning
  • Je verdient niet meer als de maximaal toetsinkomen (Klik hier voor de inkomensgrens zorgtoeslag 2017)

Ik hoor zorgtoeslag te krijgen.

Voldoe je aan de eisen die ik hier boven heb genoemd? Dan kom je in aanmerking voor zorgtoeslag.

Maar waarom krijg je dan niet iedere maand rond de 80 euro op je rekening om je zorgverzekering te betalen? Dit komt om dat je geen zorgtoeslag hebt aangevraagd bij de belastingdienst.

Één simpele manier om direct zorgtoeslag aan te vragen is door gebruik te maken van zorgtoeslag.nl Zei kunnen binnen 10 minuten je zorgtoeslag aanvragen en kijken ook nog of je recht hebt op zorgtoeslag met terugwerkende kracht. Zo ja? dan vragen de dat ook gelijk voor je aan.

Het mooie is dat je geen Digid code nodig hebt en je direct volgende maand kan genieten van je zorgtoeslag. En met een beetje geluk had je vorig jaar ook al recht hier op. Dan krijg je nog een boven de €900,- euro terug van de belastingdienst.

Vragen?

Als je vragen hebt over dit artikel dan zie ik die graag terug in de reacties hieronder. Ik beantwoord alle vragen binnen 24 uur.