huurtoeslag 2017Huurtoeslag 2017? 2017 is weer in zicht, en dat kan financieel een hoop vragen met u mee brengen. Wat verandert er allemaal in 2017 met mijn huurtoeslag? Gaat de toeslag omhoog voor mij of moet ik zelf geld bijleggen? Hoe bereken ik mijn huurtoeslag over 2017? Deze vragen ga ik allemaal behandelen in dit artikel. Lees dus snel verder!

Wanneer heb ik recht op huurtoeslag in 2017?

Om in 2017 in aanmerking te komen voor huurtoeslag moet u, en eventueel uw huurtoeslagpartner aan de volgende eisen voldoen.

  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je hebt een huurcontract getekend met de verhuurder.
  • Je huurt een zelfstandige woonruimte.
  • Je eventueele huurtoeslagpartner staat ingeschreven bij de gemeente op uw adres.
  • De huur ligt niet boven de maximale grens.
  • Je hebt een Nederlands Nationaliteit.

Eigen bijdragen huurtoeslag 2017 gaat omlaag

Voor huishoudens die huurtoeslag ontvangen daalt het bedrag dat voor eigen rekening komt met €10,50 per maand. dit komt omdat de zogenaamde basis huur omlaag gaat.

Ook voor de meerpersoonshuishoudens gaat het bedrag voor eigen rekening omlaag. Dit betekend dat gemiddeld 3.000 huishoudens nu ongeveer €15,- meer te besteden hebben per maand

Huurtoeslag 2017 berekenen

Weet jij niet of je recht hebt op huurtoeslag? Dan is het naar mijn mening super belangrijk om dit te gaan berekenen. Wanneer jij recht hebt op huurtoeslag kan dit flink schelen in je portemonnee per maand. Je kan je huurtoeslag over het jaar 2017 berekenen op de site van de belastingdienst.

Het nadeel hier van is wel dat het regel matig voorkomt dat er verkeerde berekeningen worden gemaakt waar door je of aan het einde van het jaar een grote som geld moet terug betalen of, je geen huurtoeslag ontvangt maar hier eigenlijk wel recht op zou hebben gehad.

Om deze lastige situatie uit de weg te gaan is huurtoeslag.nl in het leven geroepen. huurtoeslag.nl bestaat uit belasting experts die voor jou gaan bekijken waar je recht op hebt. Zei vragen dan automatisch voor jou de maximale huurtoeslag aan. En jij weet 100% zeker dat je goed zit.

Om huurtoeslag 2017 aan te vragen via zorgtoeslag.nl kunt u op de onderstaande afbeelding klikken.

Wat is het vermogen huurtoeslag 2017

Als je in  aanmerking wil komen voor huurtoeslag mag je vermogen niet hoger zijn als €25.000 (Vermogen zijn alle waardevolle bezittingen zoals, beleggingen en spaargeld) Soms telt een vermogen niet mee (bijzonder vermogen)

Heb je een toeslagpartner, Dan mag die gene ook geen hoger vermogen hebben als €25.000

Heb je op op 1 januari toch te veel vermogen? Dan moet u uw huurtoeslag stopzetten.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan voor 2017?

Huurtoeslag kan aangevraagd worden bij de belastingdienst, Op de site van de belastingdienst dien je een aantal gegevens in te vullen. Aan de hand van uw inkomen, huur, en leeftijd. word berekend op hoeveel huurtoeslag u recht heeft.

Wil je liever het werkt uit handen laten nemen, en uw maximale huurtoeslag ontvangen? Dan is het verstandig dit te laten doen door huurtoeslag.nl

Zij zijn een groep belasting experts die alles van toeslagen af weten. Ze kunnen zelfs voor u kijken of je voorgaande jaren recht had moeten hebben op huurtoeslag. Is dit het geval? Dan kan je nog een flink bedrag terug krijgen van de belastingdienst.

Vragen over huurtoeslag 2017?

Heeft u vragen over uw huurtoeslag? Dan zie ik deze graag terug in de reacties hieronder! Ik probeer z.s.m te reageren op u vraag.

Heeft u iets toe te voegen of aan te merken? Ook dat zie ik graag terug in de reacties.