geen zorgtoeslag ontvangenJe hebt geen zorgtoeslag ontvangen, wat nu? Het kan voor komen dat je geen zorgtoeslag hebt ontvangen. Je zit dagen, misschien al wel weken te wachten op je zorgtoeslag maar het komt maar niet. In dit artikel lees je wat je in dit geval het beste kunt doen.

Geen zorgtoeslag ontvangen, Wat nu?

Zorgtoeslag word meestal de 20e van de maand uitbetaald door de belastingdienst. Valt de 20e in het weekend of op een feest dag? Dan komt het de eerste volgende werk dag.

Het kan voor komen dat jij de 20e nog geen gratis euro’s op je rekening hebt staan. Volg dan mijn stappen om er achter te komen wat er aan de hand is.

Als eerste, check voor de zekerheid of de datum klopte, Het kan gebeuren dat je je in de datum vergist of dat de 20e op een feest dag is gevallen afgelopen maand.

Is dit niet het geval? Ga dan naar de website van de belastingdienst en let daar op de volgende punten.

1.Heb je recht op zorgtoeslag?

Controleer eerst of je wel daadwerkelijk recht hebt op zorgtoeslag. Ook al heb je al eens eerder zorgtoeslag gekregen kan het zijn dat je er nu geen recht meer op hebt door bijvoorbeeld loonsverhoging of een erfenis. Kan je hier niks over vinden? Is het verstandig je zorgtoeslag op nieuw te berekenen.

mijn zorgtoeslag

2. Controleer je zorgtoeslag

Kijk op de website van de belastingdienst. Staat er bij het overzicht van je toeslagen een jaar bedrag voor je zorgtoeslag? Dan heb je recht op zorgtoeslag. Kijk nu bij uitbetaald om te zien wat je maandelijks bedrag aan zorgtoeslag is.

2.  Controleer je bankrekeningnummer

Wat ook regelmatig voorkomt is een niet goed gecontroleerd rekeningnummer. Controleer deze goed wellicht ben je een nummer of cijfertje vergeten.

Op nieuw zorgtoeslag berekenen

Ben je met deze tips niks verder gekomen? dan kan het zijn dat je geen recht meer hebt op zorgtoeslag. Het kan ook zijn dat je in het verleden een foutje hebt gemaakt bij het aanvragen. En dat je daar door nu geen zorgtoeslag meer krijgt. Wat je dan het beste kan doen, is op nieuw je zorgtoeslag berekenen. Dit kan je eenvoudig en snel doen door op de onderstaande button te drukken.

mijn zorgtoeslag